Nytt från arrangörerna

Hur går konferensplaneringen? Är några nya huvudtalare bekräftade? Hur många abstracts har kommit in och vad säger vetenskaplig kommitté om konferensens innehåll? Här kan du hålla dig uppdaterad med den senaste informationen kring g16.

  • Registreringen är nu stängd och med g16 slår vi nytt deltagarrekord, och det med råge: 360 personer har registrerat sig till, och vi vill önska er alla sååå välkomna!
  • I vår ambition att göra en tvåspråkig konferens har vi anlitat en simultantolk till de programpunkter som är På scen. Även Victoria Kawesas föredrag på torsdagskvällen kommer simultantolkas och alltså vara tillgängligt för alla konferensdeltagare. Det glädjer oss mycket!
  • Programmet ligger ute med information om alla olika parallella sessioner. Programmet finns både på webben och som nedladdningsbar pdf! Gå in och planera ditt konferensdeltagande i förväg!
  • Arbetet med programboken som kommer delas ut vid registreringen är i full gång med diskussioner kring typsnitt, omslag och upplägg för boken. Nästa vecka blir det korrekturläsning för hela slanten.
  • En av konferensens huvudtalare kommer från Kanada. Hur är det nu med tidsskillnad, jetlag och tågtider från Stockholm till Linköping?
  • Torsdag kväll kommer vi tillbringa på Kollektivet (fd. Nationernas hus), där vi både kommer få lyssna till Victoria Kawesa, äta gott och dansa. Shanthi Menon-Rydvall kommer stå för underhållning och DJ Gavana kommer få fart på dansgolvet.
  • Alla keynote sessioner kommer att teckenspråktolkas.
  • Samverkan med lokala organisationer planeras och filas på. Bland annat en normkritisk stadsvandring, evenemang på bibliotek, filmvisningar och utställningar på till exempel Östergötlands stadsmuseum.
  • g16 kommer medfinansieras av både Linköpings kummun och Riksbankens Jubileumsfond. Det möjliggör för oss att erbjuda lägre konferensavgifter till exempelvis studenter, pensionärer och personer som står utanför socialförsäkringssystemet. Tack!

(uppdaterades 4/11)

Logotyper

Sveriges genusforskarförbund Nationella sekretariatet för genusforskning Linköpings universitet

 

Relaterat material

Vad kommer g16 att handla om?

Genus.se har pratat med Wibke Straube i vetenskaplig kommitté om temat och de keynotes som är klara för konferensen.

Läs hela artikeln här ›

Bild på entrén till Linköping-Konsert-och-Kongress. I förgrunden syns flaggstänger med USA:s, Danmarks och Finlands flagga.