Porträtt, arkiv 2000

Porträtt: Barbro Wijma

2000-12-15 15:30

Nyhet 

När Barbro Wijma med snabba steg går till sitt rum på KK i Linköping, passerar hon ett antal svartvita fotografier av läkare som disputerat vid Avdelningen för obstetrik och gynekologi på Hälsouniversitetet. Mest karlar, förstås, men också en ung kvinna med ett stort leende.

Läs Porträtt: Barbro Wijma ›

Porträtt: Ulla Eriksson

2000-09-08 14:00

Nyhet 

De dolda budskapen om kön i företagskulturen är ett hinder för kvinnor att nå toppen. För framtida chefer som är kvinnor ses barn och familj som ett ansvar och privata problem. För män i samma situation betraktas familjen som en källa till harmoni, säger Ulla Eriksson, nydisputerad företagsekonom i Göteborg.

Läs Porträtt: Ulla Eriksson ›

Porträtt: Sven-Axel Månsson

2000-05-12 13:19

Nyhet 

– Det är viktigt att ta reda på vad porren betyder för människor. Annars är det lätt att debatten kantrar åt det hysteriska. Mer forskning om pornografi innan man ropar på skärpt lagstiftning. Det efterlyser professor Sven-Axel Månsson efter vårens porrdebatt.

Läs Porträtt: Sven-Axel Månsson ›

Porträtt: Ulla Wikander

2000-02-19 11:36

Nyhet 

– Varför inte lika gärna subventionera pizzerior som privat hemhjälp? Båda kan ses som avlastning för ansträngda hushåll. – Eller är det för att skapa jobb vi ska stödja arbete i privata hem? I så fall finns mängder med uppgifter i offentliga sektorn. Vi kan också subventionera tvätterier dit folk kan lämna sin tvätt, det skapar antagligen fler arbeten.

Läs Porträtt: Ulla Wikander ›