Ett stetoskop

Jämställ.nu öppnar drop-in-mottagning på Forum Jämställdhet

2017-01-25 14:45

Är du på Forum Jämställdhet i Örebro 31 januari-1 februari? Passa på att titta in till ”Jämställdhetsakuten” rådgivningsmottagningen, som Jämställ.nu står bakom.

– Det är en ”drop-in”-mottagning där vem som helst kan komma med sina ojämställdhetsproblem och prata med jämställdhetsexperter, säger Johanna Lindros, kommunikatör för Jämställ.nu på Nationella sekretariatet för genusforskning.

Jämställdhetsexperterna kommer främst från Nationella sekretariatet för genusforsknings två regeringsuppdrag ”Jämställdhetsintegrering av högskolor och universitet” (JiHU) och ”Jämställdhetsintegrering i myndigheter” (JiM), men även från Länsstyrelsen och Sveriges kommuner och Landsting (SKL).

– På jämställdhetsakuten kan man få konkreta tips och verktyg – eller bara få ventilera om man känner för det. Alla är välkomna, säger Johanna Lindros.

Jämställ.nu är en webbportal med fakta och nyheter om jämställdhet, praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete, med fokus på jämställdhetsintegrering. Portalen är en samverkanssatsning mellan Nationella sekretariatet för genusforskning, länsstyrelserna, Svenska ESF-rådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt Vinnova.

Skribent Anneli Tillberg
Relaterat material
visa fler nyheter ›