Jubileumskonferens för KvinnSam 60 år

2018-08-27 13:00

Hur används personarkiv i genusforskning eller i forskning med genusperspektiv? På konferensen Arkiv och genusforskning delar talarna med sig av sina erfarenheter av spännande forskningsprojekt där personarkiv är en del av materialet, och av hur oväntade samband i arkiven blir till unika forskningsprojekt.

KvinnSam – nationellt bibliotek för genusforskning vid Göteborgs universitet firar 60 år 2018 och anordnar med anledning av detta Arkiv och genusforskning tillsammans med Uppsala universitetsbibliotek. Med konferensen vill arrangörerna vidga förståelsen av genus i förhållande till arkiv. De vill också sammanföra yrkesverksamma, akademiker och intresserad allmänhet och skapa kontaktytor för vidare samarbeten.

Arkiv och genusforskning äger rum i Göteborgs universitets huvudbyggnad den 26 oktober 2018, 09.00-16.15. Konferensen delfinansieras av Greta Renborgs fond, Uppsala universitet. Konferensspråk är svenska och norska. Kvällen innan konferensen bjuds talare och deltagare på jubileumsmingel.

Anmälan görs på konferensen webbplats.

Skribent Inga-Bodil Ekselius
Källa KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning
visa fler nyheter ›