Bild på studenter i föreläsningslokal

Nationella sekretariatet för genusforskning samlar lärosäten

2017-03-09 08:51

Idag, torsdagen den 9 mars, träffar Nationella sekretariatet för genusforskning samordnarna för JiHU-uppdraget (Jämställdhetsintegrering av högskolor och universitet) från 29 olika lärosäten.

Ulrika Helldén

Under dagen kommer samordnarna att få möjlighet att processa utmaningar och goda exempel med varandra inför att de ska skicka in utkast på sina planer för jämställdhetsintegrering till Nationella sekretariatet för genusforskning den 15 mars.

– Det är ett erbjudande som vi som stödfunktion har gett lärosätena inför att de ska upprätta sina planer senast den 15 maj, säger Ulrika Helldén, projektsamordnare för JiHU på sekretariatet.

Totalt är det 33 universitet och högskolor som har fått ett uppdrag av regeringen att jämställdhetsintegrera sina verksamheter.

– Det fortsatta stödet under 2017 kommer att utgå från tre teman: resursfördelning till forskning och utbildning, bedömningsprocesser och utbildningens innehåll och genomförande, säger Ulrika Helldén.

Nationella sekretariatet för genusforskning har nyligen gett ut tre handledningar till stöd för lärosätena i arbetet med jämställdhetsintegrering: Inventera, Initiera och Planera.

Skribent Anneli Tillberg
Relaterat material
visa fler nyheter ›