Nu lanseras nya genus.se

2016-03-21 13:11

Är du nyfiken på ny genusforskning? Söker du finansiering till ditt forskningsprojekt? Vill du veta vilka myndigheter och lärosäten som jobbar med jämställdhetsintegrering? Då kommer du att få stor glädje av nya genus.se.

Med nästan 20 års verksamhet i ryggen och med flera nya uppdrag gör Nationella sekretariatet för genusforskning en nysatsning på vår digitala kommunikation.

– Nya genus.se ska fungera som ett skyltfönster för vad som sker inom våra kunskapsområden genus och jämställdhet i Sverige. Vi vill att alla, studenten som vill förstå vad ett genusperspektiv är, såväl som beslutsfattaren som vill få en överblick över genusforskningsfältets villkor, ska hitta det de söker hos oss, säger Josefine Alvunger, kommunikationsstrateg på sekretariatet, som tillsammans med Elin Engström, kommunikatör, projektlett arbetet med den nya webbplatsen.

Utöver vår traditionella nyhetsrapportering, där vi ger perspektiv på och analyserar senaste nytt inom genusforskning och jämställdhetsintegrering, berättar vi också om vad som är aktuellt i omvärlden såväl som i vår verksamhet genom kortare notiser. Det är ett snabbare och rakare format, där vi också ger tips på mer läsning och fördjupat material. Under den nya vinjetten Signerat bjuder vi in intressanta personer för att ge sina perspektiv på aktuella teman och händelser.

Dessutom finner du…

Nytt på webbplatsen är också en kunskapssektion, med texter som till exempel beskriver skillnaden mellan kön och genus, och genusforskningens organisering i Sverige. Sektionen kommer att byggas ut med fler texter, närmst en ordlista med beskrivningar av genusvetenskapliga teorier och begrepp.

Sekretariatet har sedan det bildades 1998 berättat om ny genusforskning i olika format. I vårt digra nyhetsarkiv, som på den nya webbplatsen blir sökbart, kan besökare följa genusforskningens utveckling genom de nyheter som sekretariatet skrivit.

– Under sekretariatets första år kunde vi berätta om varje ny avhandling, men sedan dess har genusforskningsfältet exploderat. Med nya webbplatsen hoppas vi kunna visa mer av forskningsfältets bredd och på flera olika sätt. Vi har också påbörjat ett arbete med att tillgängligagöra tidigare artiklar ur tidningen Genus, som var vår första publikation och ett av sekretariatets flaggskepp, säger Josefine Alvunger.

Om genus.se
Genus.se lanserades första gången år 1999, och har sedan dess genomgått två större ombyggnationer, den senaste år 2009.
visa fler nyheter ›