Pressmeddelande: Nationell genuskonferens slår deltagarrekord

2016-11-22 08:00

Imorgon öppnar g16 i Linköping. Intresset är rekordstort för Sveriges största genusforskarkonferens, med nära 400 deltagare. Konferensen pågår under tre dagar och samlar det svenska genusforskarfältet i hela sin bredd.

Det är tredje gången som den nationella genusforskarkonferensen genomförs. Jämfört med tidigare år har deltagarantalet närapå dubblerats.

Årets tema för g16 är gränser, mobilitet och mobilisering. I programmet avhandlas allt ifrån Skandinaviens koloniala historia och klimatkrisen till samisk feminism och transfobi. Den tar även upp möjligheter och hinder för feministisk organisering.

– Vi har haft som tydlig ambition att göra konferensen så tillgänglig som möjligt, till exempel genom simultantolkning och teckentolkning. Konferensens tema berör väldigt många högaktuella frågor, och det kan vara därför intresset är så stort, säger Maja Lundqvist, arrangör vid Nationella sekretariatet för genusforskning, Göteborgs universitet.

Konferensen riktar sig till akademiker, studenter, praktiker och aktivister. Det finns även ett öppet, gratis program.

Syftet med konferensen är att stimulera till samverkan mellan genusforskare från olika akademiska discipliner och inspirera till nya idéer och forskningskonstellationer. Silje Lundgren är konferenskoordinator vid Linköpings universitet.

– Det händer mycket just nu runt om i världen, och det är viktigare än någonsin att tänka och agera tillsammans. Genusforskningen samverkar med omvärlden och konferensens tema är en utmaning och en uppmaning till genusforskare och alla intresserade att diskutera hur vi kan fortsätta ta oss an de här stora områdena, säger hon.

Läs hela konferensprogrammet för g16 här: https://www.genus.se/g16/program/

Kontakt

För mer information kontakta: Silje Lundgren, Silje.lundgren@liu.se, 013-286676 eller Maja Lundqvist, maja.lundqvist@genus.gu.se, 0766-229211.

Skribent Ida Måwe
g16 i korthet
Deltagare: 390 Forskarpresentationer: 140 Sociala medier: #g16liu Arrangörer: Arrangemanget sker i samverkan med Tema Genus vid Linköpings universitet och Sveriges genusforskarförbund. Delfinansiering för g16 har erhållits från Riksbankens Jubileumsfond.
Relaterat material

g16

Konferensen g16 - Gränser, mobilitet och mobilisering, går av stapeln 23-25 november 2016 i samarbete med Tema Genus, Linköpings universitet.

g16 ›

Bild på entrén till Linköping-Konsert-och-Kongress. I förgrunden syns flaggstänger med USA:s, Danmarks och Finlands flagga.
visa fler nyheter ›