Specialutgåva av tidningen Genus: Tema migration

2017-11-07 09:54

Tidningen Genus gavs ut av Nationella sekretariatet för genusforskning under åren 1999-2013. Sedan dess har alla våra populärvetenskapliga och forskningspolitiska artiklar skrivits för genus.se. Inför vår medverkan på MR-dagarna i Jönköping 9-11 november har vi nu tagit fram en specialutgåva. Där har vi samlat en del av de artiklar som skrivits för genus.se på temat migration. Förhoppningen är att bidra med fördjupande analyser och berättelser om migration och genus.

I all forskning kan genus, med ojämlika maktstrukturer i fokus, studeras och många som forskar om migration och migrationsprocesser använder sig av genusteoretiska och intersektionella perspektiv. (Läs en förklaring av intersektionalitet i vår ordlista.) Ekonomisk historia, vårdvetenskap, statsvetenskap och juridik är exempel på några forskningsområden och inom genusvetenskap, postkoloniala studier och kritiska vithetsstudier är forskning om migration vanligt. (Läs om vithet i ordlistan.)

Kom till vår monter (nummer 22) på MR-dagarna för att få ett eget exemplar av tidningen Genus specialutgåva!

Torsdagen den 9 november kl 13-14.30 arrangerar vi ett panelsamtal med rubriken “Mänskliga rättigheter och den ’tillfälliga lagen'” och på lördagen den 11 november kl 14.30-15.30 arrangerar vi ett med rubriken “Att skriva transhistoria”.

Väl mött!

Relaterat material

Nationella sekretariatet för genusforskning på MR-dagarna

Nationella sekretariatet för genusforskning kommer att medverka på MR-dagarna som går av stapeln 9-11 november i Jönköping. Vi arrangerar två panelsamtal och har en monter.

Nationella sekretariatet för genusforskning på MR-dagarna ›

illustration av ett fingeravtryck

Tidningen Genus, arkiv

Tidningen Genus är ett populärvetenskapligt magasin som gavs ut av Nationella sekretariatet för genusforskning mellan åren 1999 och 2014. Tidningarna utgivna under perioden 2010-2014 har olika teman och finns tillgängliga både för att läsas digitalt och för att laddas ned som pdf.

Tidningen Genus, arkiv ›

visa fler nyheter ›