Linda Marie Rustad modererar panelsamtal under release för boken Hva er kjønnsperspektiver i forskning? i Oslo 27 september 2018. Panel från vänster: Ann Therese Lotherington, Finn-Eirik Johansen, Kathrine Skretting, Jesper Simonsen och Henriette Thune.

Vad är genusperspektiv i forskning?

2018-10-08 13:07

Den frågan ställs i en ny handledning som ska vara till hjälp för forskare som är nyfikna på hur genusperspektiv kan vara användbart och relevant inom olika forskningsområden.

Boken Hva er kjønnsperspektiver i forskning? Eksempler fra tverrfaglige forskningsområder är en handledning för forskare med intresse av att se hur genusperspektiv kan användas inom olika forskningsområden. Syftet är att inspirera forskare och andra som vill lära sig mer om hur de kan arbeta med genusperspektiv. Goda exempel presenteras, med tonvikt på forskningområden där genusperspektiv inte har varit så vanligt. Boken är utgiven av norska Kilden kjønnsforskning.no och skriven av Trine Rogg Korsvik i samarbete med Linda Marie Rustad.

Läs boken här som pdf: Hva er kjønnsperspektiver i forskning? Eksempler fra tverrfaglige forskningsområder

 

Skribent Inga-Bodil Ekselius
Källa Kilden kjønnsforskning.no
Relaterat material

Genusperspektiv på...

Från 2001 till 2012 gav Nationella sekretariatet för genusforskning i samarbete med Högskoleverket ut en serie skrifter som behandlar genusperspektiv inom olika ämnesområden. Skrifterna ger en snabb och behändig överblick inom ett flertal olika ämnen.

Läs mer om skrifterna ›

visa fler nyheter ›