Viktiga steg mot ett jämställt universitet

2018-01-19 15:38

Den akademiska världen har färre kvinnor på höga positioner jämfört med andra företag och organisationer. Trots att meriter ska styra är villkoren inte lika för kvinnor och män, visar en ny avhandling från Luleå tekniska universitet, LTU.

– Det finns en allmän bild av att det är meriter som styr inom akademin och att kön därför inte spelar någon avgörande roll. Att synliggöra ojämställda strukturer har varit viktigt för att skapa en medvetenhet om att det här är frågor som vi behöver arbeta med för att nå förändring, säger Eva Källhammer, forskare i arbetsvetenskap vid LTU.

Enligt henne handlar trögföränderliga genusmönster i akademin inte om en medveten strategi, utan om att vi gör som vi alltid har gjort.

– Vid rekrytering i akademin föreslår professorer, som mestadels är män, ofta omedvetet en ung, driven man som påminner om dem själva. Det finns exempel på kvinnor som sökt tjänster men inte kommit i fråga trots att de haft mer meriter, säger hon.

Eva Källhammer disputerade med Akademins (o)föränderliga genusmönster: En analys av jämställdhetsinsater vid Luleå tekniska universitet 20 novemer 2017.

Läs artikeln i sin helhet på LTUs webbplats.

Skribent Inga-Bodil Ekselius
Bild Linnea Lindberg, LTU
Källa Pressmeddelande Luleå tekniska universitet
visa fler nyheter ›