Jämställ.nu

Jämställ.nu är en nationell resurs för jämställdhet. Här hittar du fakta och nyheter om jämställdhet, praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete.

Jämställ.nu lanserades i december 2009 och drivs idag som en unik samverkanssatsning mellan Nationella sekretariatet för genusforskning, länsstyrelserna, Svenska ESF-rådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt Vinnova.

På Jämställ.nu hittar du bland annat:

  • Fakta om jämställdhet. Förklaringar av skillnaden mellan jämlikhet, jämställdhet och jämställdhetsintegrering,  historiska tillbakablickar, förklaringar av teorier och utredningar av begrepp.
  • De senaste nyheterna om jämställdhet och tips om konferenser, seminarier och lediga tjänster med en jämställdhetsprofil.
  • Praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete. Utbildningsmaterial, exempel på jämställdhet i praktiken och verktyg som förenklar och kvalitetssäkrar jämställdhetsarbetet.

Jämställ.nu finansierades under åren 2011-2013 genom medel från Sveriges Kommuner och Landstings Program för hållbar jämställdhet (HåJ). Från och med 2014 finansieras portalen av regeringen, senast enligt uppdrag U2014/7490/JÄM. Uppdraget löper till och med 2018, och omfattar utveckling av Jämställ.nu samt stöd till statliga myndigheters arbete med jämställdhetsintegrering, JiM.

Kontaktperson

Johanna Lindros, redaktör jämställ.nu
Tel: 46(0)31-786 93 07
E-post: johanna.lindros@genus.gu.se