Jämställ.nu

Jämställ.nu är en nationell resurs för jämställdhet. Här hittar du fakta och nyheter om jämställdhet, praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete.

Jämställ.nu lanserades i december 2009 och har drivits som en unik samverkanssatsning mellan Nationella sekretariatet för genusforskning, länsstyrelserna, Svenska ESF-rådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt Vinnova. Från och med 2018 ligger ansvaret för portalen på Jämställdhetsmyndigheten.

På Jämställ.nu hittar du bland annat:

  • Fakta om jämställdhet. Förklaringar av skillnaden mellan jämlikhet, jämställdhet och jämställdhetsintegrering,  historiska tillbakablickar, förklaringar av teorier och utredningar av begrepp.
  • De senaste nyheterna om jämställdhet och tips om konferenser, seminarier och lediga tjänster med en jämställdhetsprofil.
  • Praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete. Utbildningsmaterial, exempel på jämställdhet i praktiken och verktyg som förenklar och kvalitetssäkrar jämställdhetsarbetet.

Jämställ.nu finansierades under åren 2011-2013 genom medel från Sveriges Kommuner och Landstings Program för hållbar jämställdhet (HåJ). Under åren 2014-2017 finansierades portalen av regeringen, senast genom uppdraget till Nationella sekretariatet för genusforskning att vara ett stöd till statliga myndigheters arbete med jämställdhetsintegrering, JiM.