Till startsida
Webbkarta
Starta eller stoppa snurran

Vi arbetar med att öka genomslaget för forskning och kunskap om genus och jämställdhet inom akademin och i samhället som helhet.

Uppsving för islamisk feminism

[2015-08-13] Feminism ses ofta som ett västerländskt projekt, både i väst och i den muslimska världen. Trots det menar Ann Kull, islamolog vid Lunds universitet, att den islamiska feminismen är på uppgång. Även om det ofta kallas för något annat.

– Feminism som ord eller ideologi anses av många muslimer vara importerat från väst. Och visst, feminismen som tankeidé knäcktes i väst, men det finns samma tankar över hela världen eftersom det finns förtryckta kvinnor överallt, säger Ann Kull.

Uppsving för islamisk feminism

Vi söker en kommunikatör

[2015-08-10] Är du en driven jämställdhetsexpert som vill arbeta med att göra jämställdhet spännande, tillgängligt och begripligt? Med över 10 000 besök i månaden vänder sig portalen Jämställ.nu till experter, handläggare, utredare och studenter som är i behov av teori, praktik, verktyg, metoder, praktiska exempel på jämställdhetsområdet. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill ta samarbetet vidare till nya nivåer.

Vi söker en kommunikatör

Ny grafisk profil

Nationella sekretariatet för genusforskning har bytt kostym! Vår nya grafiska profil är en av flera spännande förändringar vi genomför i höst!

Jämställ.nu

Tillsammans med flera andra aktörer driver vi den nationella resursen för jämställdhet, Jämställ.nu.

JiM

Vi erbjuder stöd till 41 myndigheter som har fått i uppdrag att arbeta med jämställdhetsintegrering.

nikk.no

På uppdrag av Nordiska ministerrådet samlar vi in och förmedlar kunskap om jämställdhet i Norden.

GIG

GIG är en resurs för forskare på Göteborgs universitet placerat vid sekretariatet.