Sekretariatet i samtal om forskningsförmedling

2018-09-12 15:27

Fredag 15 september arrangerar norska Kilden kjønnsforskning.no panelsamtalet “Gender Research under Pressure: Panel on Research Communication” på 10th European Feminist Research Conference, en konferens som i år arrangeras i Tyskland. Forskare och forskningskommunikatörer från flera länder ska diskutera forskningskommunikation och strategier för att ge läsare tillgång till pålitlig forskning och kritisk analys i ett politiskt klimat med fientlig inställning till genusforskning. Kajsa Widegren, forskningssamordnare på Nationella sekretariatet för genusforskning, är en av paneldeltagarna.

– Jag ser fram emot att dela erfarenheter från olika sammanhang. Det är alltid viktigt att diskutera genusforskningen och dess relation till och ställning i det offentliga samtalet, men i ljuset av den högerpopulistiska offensiv som förekommit mot genusforskning i mediedebatten de senaste åren är det särskilt angeläget.

Övriga paneldeltagare är Agneiszka Graff, Polen, Marianne Szczygielska, Ungern, Elisa A.G. Arfini, Bologna samt Paula-Irene Villa, Tyskland. Samtalet leds av Mari Lilleslåtten, forskningsjournalist på Kilden kjønnsforskning.no.

Läs mer om panelsamtalet på Kilden kjønnsforskning.no

European Feminist Research Conference arrangeras i olika europeiska länder var tredje år av AtGender, som är en europeisk intresseorganisation för genusforskning, utbildning och dokumentation. I år är Georg-August-Unversity i Göttingen värd för konferensen som pågår 12-15 september. Tema är “Difference, Diversity, Diffraction: Confronting Hegemonies and Dispossessions” och konferensen är en mötesplats för forskare, beslutsfattare, praktiker och aktivister.

Läs mer om AtGender och 10th European Feminist Research Conference

Skribent Inga-Bodil Ekselius
Relaterat material
visa fler nyheter ›